XFS: Serverless Network File servis

Trenutno distribuiranih sistema datoteke su dizajnirani oko centraliziranu model server. Ovaj model omogućuje jednostavno dijeljenje podataka za mrežu računala. Međutim, kako se dodaju više klijenata, CPU servera ubrzo postaje ograničenje učinka. Kao odgovor, brže (ali skuplje) serveri su izgrađene i nedavne dizajna sistemu datoteka su pokušali ublažiti opterećenje servera da odredi koliko god je to moguće raditi za klijente. Ali čak iu tim sistemima, brzina servera i dalje ograničavajući faktor u sistemu datoteka skalabilnost.

Mi se trenutno projektiranje sistema serverless datoteku pod nazivom XFS koji će pokušati pružiti niske latencije, visoko-propusni pristup podnese podatke sistem distribucijom funkcionalnost poslužitelja među klijentima. Tipičan dužnosti servera uključuju održavanje cache koherentnost, pronalaženje podataka, i servisiranje zahtjeva disk.

Trenutno smo u fazi razvoja cache koherentnost protokolima koje koriste kolektivne memorije klijenata kao keš sistem-širok. Smanjenjem količine viška caching među klijentima i omogućavaju sjećanje na praznom hodu mašina koja će se koristiti, zadruga caching može smanjiti latencije čita smanjenjem broja zahtjeva koji moraju ići na disku.Funkcija lociranja podataka u XFS distribuira tako što svaki klijent odgovoran za servisiranje zahtjeva na podskup datoteka. Podaci datoteka je prugaste preko više klijenata za pružanje visoke propusnosti. Prugastom podaci uključuju informacije paritet koji se može koristiti za rekonstrukciju pruge nedostaje segment je zbog, na primjer, mašina biti dole. Na taj način, ne čvor je jednu točku kvara.

Zašto “XFS” A šta je sa onim logo?

Više informacija o XFS

Radovi

Kod

Tragovi

Demo

Ljudi koji rade na XFS

Fakultet:

Studenti:

XFS student Retreat fotografija

Tehničko osoblje:

Related Posts