Priznavanje koristeći Visual Fraze

Ali Farhadi, Mohammad Amin Sadeghi
University of Illinois u Urbana-Champaign
CVPR'11, najbolji studentski rad

Veliku sliku

Apstraktan

U ovom radu ćemo predstaviti vizualni fraze, kompleks vizualni kompozita kao osoba jaše konja. Visual fraze često prikazuju značajno smanjiti vizualni složenosti u odnosu na njihove sastavne objekte, jer je izgled tih objekata može promijeniti duboko kada učestvuju u odnosima. Mi smo uvesti skup pogodan za frazeološki priznanje da koristi poznate PASCAL kategorije objekta i pokazati značajan eksperimentalni dobit rezultat konsalting iz iskorištavanja vizualni fraze.

Mi smo pokazali da je vizualni izraz detektor značajno nadmašuje osnova koja otkriva komponenta objektima i razlozi o odnosima, iako je vizualni izraz setove treninga imaju tendenciju da budu manje od onih za objekte. Tvrdimo da je bilo koji sistem otkrivanje multi-klasa mora dekodirati detektor izlaza za proizvodnju konačne rezultate; ovo se obično radi sa ne-maksimalno potiskivanje. Mi opisuju roman postupak dekodiranja koji može objasniti precizno za lokalni kontekst bez rješavanja teških problema zaključak. Mi smo pokazati dekodiranje postupak nadmašuje stanju tehnike. Na kraju, možemo pokazati da dekodiranje kombinacija frazeološki i objekata detektora proizvodi stvarna poboljšanja u rezultatima detektora.

Papir

Preuzmi PDF (12MB)
papir

Prezentacija


Gledajte prezentacije na techtalks.tv
papir

Phrasal Priznavanje Skup podataka

Preuzimanje Phrasal Priznavanje Skup (250MB)Ovaj skup sadrži 8 objekata kategorije od Pascal VOC koje su pogodne za proučavanje interakcija između objekata.Ovaj skup je formatiran kao Pascal VOC skup i jednostavan za korištenje.Ovaj skup sadrži:

  • 2769 slika
  • 5067 bounding-box napomene
  • 8 objektima
  • 17 vizualni fraze
  • 120 slika po vizualni izraz
  • 1796 granični kutije za za vizualni fraze
  • 3271 granični kutije za objekte
  • Objekti:
osoba, bicikl, auto, pas, konj, boca, kauč, stolica
papir
  • Visual Fraze:
osoba jahanje konja, osoba koja sjedi na kauč, osoba koja sjedi na stolici, osoba leži na kauč, osoba leži na plaži, osoba vožnja bicikla, konj i jahač skakanje; osoba pored konja, osoba pored bicikla, bicikl pored automobila, osoba skakanje, osoba pored automobila, pas leži na kauč, pas radi; pas skakanje, trčanje osoba, osoba pije iz boce

Modeli detekciju

Trenirali smo modele za svih 17 vizuelne fraze i 8 objekata pomoću deformabilna dijelovi modela (v4).

 

 

Related Posts