Otvaranje novih Browser Windows

Izvornik: Opening New Browser Windows

Za minut, ja ću vam pokazati kako da napravite veze otvaranje novih prozora pretraživača, ako je to ono što stvarno želite. Ali, prvo ću pokušati da te odgovori od toga.

Kada povežete negdje, samo idi tamo!

SAVJET: Ne nervira svojim korisnicima prisiljavajući dodatne prozore otvoriti, ili ostavljajući ih u svoj Frameset čak i nakon što prate link od svoje stranice.

To je rastući, dosadna trend u Web ovih dana zbog povezanosti sa spoljnim stranicama ne da vas odvesti tamo bezuslovno (kao Web linkovi uvijek imaju u prošlosti), ali radije staviti novi sajt unutar okvira, ili pop up dodatni prozoru preglednika . Čak sam vidio lokacijama koje se pojavljuju dodatni preglednika prozor koji je povezanu-na licu mjesta u kadru … sa jedan oglas banner u drugom kadru da ostane tamo bez obzira gdje se surfati na. Sve ove tehnike imaju drzak obrazloženje da korisnik ne može ili neće odlučiti na svoju ruku, gdje hoće to visit, da li on želi da se vrati na originalni sajta, i da li on želi podići dodatnih web preglednika prozore surfati dva lokaliteta odjednom. A “Novi prozor Browser” naredba postoji u većini softverskih web preglednika; neka korisnici to ako žele. Ne bi trebalo da na silu na njih. Ako korisnik ponestaje memorije, dodatni prozor može uzrokovati pad sistema. Što se tiče okvira, oni su još gore; oni zauzimaju velike komade ekrana, drže korisnika da vidi URL sajta on surfed da, i ako je odredište site ima okvire previše, raspoloživi prostor na ekranu skuplja malo više.

Još jedna stvar na umu: A dok vratio sam pokušao surfanje web na internetu kiosk na aerodromu, uspostavio Get2Net, i otkrili da kad god sam pokušao link na site koji pokušava da otvori nove prozora pretraživača (bilo jednostavnim ciljnim link ili JavaScript), te veze jednostavno otišao nigdje. Nešto blesnuše na ekranu suviše kratko da vidi, a zatim se pojavi vratio na stranu Već sam bio na. Izgleda da je kiosk softver ima neke automatsku funkciju za zatvaranje svih dodatne prozore da preglednik pokuša otvoriti, inače ih poslati u pozadini iza glavnog prozora (gdje je dala nikakve korisnik funkcija da ih dovede natrag naprijed). Stoga, mjesta koje otvaraju nove prozora pretraživača su nedostupni na tim kioscima, čak i ako su njihovi linkovi su savršeno normalne web stranice koje će raditi u redu ako oni nisu pokušali ciljati dodatni prozor.

Dakle, kada želite da se povežete negdje, samo povezati tamo … ne pokušavaju prevariti korisnika u skladu komad svoje stranice oko. Učinite vaš sajt dovoljno dobro tako da korisnik želi da se vrati, čak i ako ga ne prisili na to.

Update: U Mozilla browser sada podržava opciju konfiguraciju za onemogućavanje novih otvaranje prozora, uz opciju da je tamo za nekoliko mjeseci onemogućiti pop-up prozora. Ove osobine su, same po sebi, dobar razlog da se prebacite na koristeći Mozilla. Na žalost, ova funkcija ne-novi-prozor je trenutno “skriveni” prednost, teško naći i promjene, jer nakon što je istaknuto mjesto u korisničkom sučelju bio previše zbunjujuće za ljude koji su otkrili da ova funkcija nije zaustaviti sve nove prozore – – postoji više načina stvaranja njih, uključujući i kroz JavaScript, a prednost postavljanju radi samo za jednostavne “meta” atribut metoda. (Opera također ima postavke konfiguracije omogućava onemogućavanje novih prozora, tako da je još jedan browser koji je razumljiv, a ne marketing-friendly!)

Kako se to radi, u svakom slučaju

Kao i većina “dosadni Web trikove” (kao što su okviri i auto-osvježavajuće stranice), postoji nekoliko navrata gdje postoji razumno korištenje za otvaranje dodatnih prozora pretraživača, kao što je u omogućavajući korisnicima dovesti do referentne informacije da im se pomogne u popunjavanju online formular (bez napuštanja preglednika formu i eventualno gubitka podataka je korisnik djelomično ušao). Za one prilike, evo kako napraviti novi prozor-link. Prvo, jednostavan ciljnim link koji otvara novi prozor preglednika (obično veličine isti kao i tekući):

<A HREF="link.html" TARGET="_blank">

Imajte na umu da je pravilan cilj _blank u svim malim slovima. Postoje mnoge pogrešne dojmove među Web autori šta ispravne mete je, pomagao i podržavao činjenicom da je popularni pretraživači, u stvari, otvaraju se novi prozor kada se daje bilo nepriznate meta ime, ali odgovarajuće meta prema formalnom HTML specifikacije je _blank (sa donjom crtom kao prvi znak).

NAPOMENA: Ako ne koristite meta atribute za otvaranje novog prozora, budite sigurni da ih ne koriste u vezama koje obično otvorene dodatne prozore već, kao što su mailto: linkovi, linkovi za multimedijalne sadržaje kao što su zvučne datoteke koje često pokrenuti vanjski gledatelja, a veze sa podacima datoteke koje se normalno preuzet i spasio, nego su i direktno u pregledniku. Kada dodate_blank meta na ove vrste veze, to će napraviti neki pretraživači pokrenuti dodatni, beskoristan, prozor preglednika pored normalnog novi prozor aplikacije uzrokovane samog linka. Ovaj dodatni preglednika prozor će vjerojatno sadrže korisnički vlastite konfiguriran početnu stranicu, a on / ona će biti prilično zbunjeni o tome zašto je do toga došlo se. (Budite posebno na oprezu ako dodate meta u <BASE> tag koji će se koristiti na svim linkovima u stranu, moraćete da se premostiti TARGET="_self" koja uzrokuje link ciljati isti prozor to je već u, normalno default osim ako mijenja kroz BASEoznaku.)

A složeniji novi prozor link, koristeći JavaScript da biste otvorili prozor za određene veličine i graciozno degradirajuće za normalan ciljnim link za korisnike koji nisu JavaScript, je:

<A HREF="link.html" onClick="popup = window.open
('link.html', 'PopupPage', 'height=450,width=500,scrollbars=yes,resizable=yes');
return false" target="_blank">

Imajte na umu da su ovi JavaScript prozora, kojima nedostaje neki od normalne kontrole prozora pretraživača, često smatraju čak i više nervira od strane korisnika, iako mogu biti prihvatljive za male referentne liste koja se pojavila kako bi se pomoglo u ispunjavanju obrazaca. Ukoliko korisnik je vjerojatno da radi bilo značajan iznos od “surfanja” u ovom novom prozoru, zatim odsustvo “Back” gumb, URL i status polja, i druge takve kontrole će biti velika smetnja.

Free web prostor može biti vrijedno ono što ste platili za to!

 

SAVJET: Pazi za one free web hosting usluge, što može nerviraju korisnicima Vaše stranice prema pojavljuju ad prozore. Za svaki ozbiljan web stranice, to je vjerojatno isplati plaćati domaćina stranice tako da možete izbjeći takve prepreke.

Sites poput GeoCities i stativ su stvarno popularan za dugo vremena za održavanje lične Web stranice (ali GeoCities je sada Mrtav), pa čak i neke organizacije i lokaliteta. (Ovih dana, međutim, sajtovima kao što su društvene mreže Facebook umjesto toga, i blogging stranicama, sada trendi stvar.) Stranice kreatori poput onih domaćini, jer oni mogu staviti web stranicama tamo za besplatno. Ali ti platiti cijenu, čak i ako ne novčano. Neke od tih slobodnog domaćina stranicama počeli su da se pojavi oglas-banner prozora svaki put kad korisnik uđe u mjestu. Mnogi korisnici nalaze te stvari vrlo neugodno. Oni također mogu ponekad izazvati preglednici za sudar, ako korisnik ponestaje memorije već ili ima sistem koji je inače nestabilan. Zbog tih problema, neki korisnici izbjeći odlazak na web stranice sa geocities.com ili tripod.com potpuno adrese.

Korisnik može izbjeći ove pop-up onemogućavanjem JavaScript, ali to često uzrokuje loše dizajnirane stranicama da se UN-plovnog ako je kreator koristi skriptu na bazi kontrole za navigaciju bez alternativni način dobivanja oko. Dakle, mnogi korisnici držati omogućen JavaScript, ali prokletstvo na svakom mjestu koji se pojavljuje glup oglašavanja prozor. Ovo ne stavlja korisnika u najboljem okvir uma da shvate svoje stranice.(Međutim, Mozilla pretraživač sada daje mogućnost konfiguracije za otklanjanje popup na ulazak ili izlazak strani bez zaustavljanja drugi JavaScript. S druge strane, do danas još uvijek ne nudi konfiguraciju ignorisati meta atribute otvaranje veze u novom prozoru, na žalost.)

Često pitanje na web-autorstvu njuzgrupe je kako Web autor može izmišljati sajt za suzbijanje ovih pop-up i drugim stvarima umetnuo je besplatne usluge. Iako postoje neki trikovi koji će raditi ponekad, ovo nije dobra ideja. Ako koristite besplatnu uslugu ugostiti svoje stranice, prihvatate njihovom pogledu usluga, koje uključuju prikazivanje oglasa bez obzira na njima odgovara da se nanese na korisnike. Korištenje trikova da ih suzbije je na snazi varanje svog dobavljača iz svog oglašavanja (što je cijena besplatan servis), i na taj način je nepošten. Takođe može dobiti svoj besplatni web prostor prestaje ako se prevare je primijetio.

Stoga, to je bolja ideja da se nađe alternativa mjesto za staviti svoje stranice da ne koristi dosadan pučanstvo na prvom mjestu. Možda vaš ISP vam omogućava da imate free web prostor za osobnu home stranice. Ili bi moglo biti vrijedno ga provesti nekoliko dolara dobiti web prostora negdje drugdje.

Usput, to nije varanje nikoga ako korisnik potiskuje pop-up kroz konfiguracije preglednika, ako je to moguće. Korisnik browser nema ugovor s GeoCities ili stativ, ali stranice developer radi. Tako da korisnik ne krši ništa ako on kreće u pregledniku kako ignorisati JavaScript kôd koji se pojavljuje dodatni prozore (ali sajtu developer može biti u suprotnosti, u zavisnosti od specifičnosti sporazuma da bude domaćin stranice, ako je on zapravo daje mehanizam da biste onemogućili te stvari).

Linkovi

No Comments

Leave a Reply